Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Ekonomika

O Slovensko sa zaujímali spoločnosti zamerané na batérie a zlievanie

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Ďalšie investície sa objavili aj z odvetvia strojárstva či elektrotechnického priemyslu.

Bratislava 1. septembra (TASR) - O Slovensko a okolité krajiny sa zaujímali najmä ázijské výrobné spoločnosti zamerané na výrobu batérií, zlievanie či výrobu vlákien, všetko v súvislosti s automotive a e-mobilitou. Pre TASR to uviedol riaditeľ oddelenia priemyselných nehnuteľností medzinárodnej poradensko-realitnej spoločnosti CBRE na Slovensku Martin Varačka ku záujmu zahraničných investorov za prvý polrok 2019.

Ďalšie investície sa objavili aj z odvetvia strojárstva či elektrotechnického priemyslu. „Najčastejšie Slovensko súperí s Maďarskom. Stále sme však presvedčení, že Slovensko vie ponúknuť lokality s dostupnou a kvalitnou pracovnou silou, a to najmä s prihliadnutím na momentálnu situáciu a plánované prepúšťanie v niektorých odvetviach,“ spresnil Varačka.

Záujem medzinárodných investorov o slovenský realitný trh sa zvyšoval už v prvej polovici roka 2019. Na trh prichádzajú už aj ázijskí a nemeckí investori, ktorí aktuálne súťažia o investovanie s českými a slovenskými fondmi, priblížil situáciu riaditeľ oddelenia investičných nehnuteľnosti tejto spoločnosti pre región strednej a východnej Európy a Slovensko Anthony Selman.

Najväčší záujem je podľa neho o investovanie do kancelárskych a industriálnych budov, najmä logistických parkov. Záujem je vyvolaný vyšším výnosom, ktorý Slovensko ponúka v porovnaní s Českou republikou, Poľskom či trhmi západnej Európy.