Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Billa odporúča seniorom nakupovať v jej obchodoch v ranných hodinách

Ilustračné foto. Foto: BILLA

Zástupcovia seniorov tento krok vnímajú veľmi pozitívne.

Bratislava 19. marca (TASR) – Obchodný reťazec Billa odporúča seniorom nakupovať v jej supermarketoch v ranných hodinách. Informovala o tom hovorkyňa spoločnosti Billa Kvetoslava Kirchnerová. Dať seniorom prednosť pri nakupovaní už odporučili reťazce Lidl a Kaufland, avšak v skorých popoludňajších hodinách.

"Po konzultácii s predstaviteľmi Jednoty dôchodcov na Slovensku sme dospeli k záveru, že najvhodnejšími hodinami budú práve tie ranné, v čase od 8:00 do 9:00. Preto prosíme všetkých ostatných zákazníkov, aby si na svoj nákup vyberali iné časy, a dbali aj na zdravie našich starších občanov. Aj týmto spôsobom sa snažíme chrániť tých najzraniteľnejších spomedzi nás," vysvetlila Kirchnerová.

Zástupcovia seniorov tento krok podľa Kirchnerovej vnímajú veľmi pozitívne. "Veľmi vítame tento druh ohľaduplnosti voči starším občanom, ktorí sa s touto situáciou vyrovnávajú o niečo ťažšie. Po internej konzultácii sme dospeli k záveru, že práve ranné hodiny sú optimálne," povedal predseda JDS Ján Lipiansky.

"K celej situácii pristupujeme zodpovedne a naši zamestnanci robia maximum, aby aj v týchto náročných časoch zákazníci v našich predajniach nakúpili všetko, čo potrebujú. Vyzývame aj našich zákazníkov, aby boli zodpovední a ohľaduplní k sebe, svojmu okoliu a v neposlednom rade k našim zamestnancom a používali ochranné prostriedky, ako sú rúška a ochranné rukavice pri kontakte s nebalenými potraviny, vystríhali sa kašlaniu a kýchaniu hlavne v týchto oddeleniach," vyzvala Kirchnerová.

Poznamenala, že vláda SR doteraz nevydala povinnosť nosenia ochranných prostriedkov pri vstupe do predajne potravín.

"Preto na to našich zákazníkov dôrazne upozorňujeme a pri vchode do každej jednej z našich 150 predajní sme umiestnili oznamy. Na našich predajniach sme prijali preventívne opatrenia, aby sme zabránili šíreniu vírusov, pravidelne a vo zvýšenej miere dezinfikujeme nákupné vozíky a košíky, pokladničné pásy, predeľovače. Rovnako tiež pravidelne dezinfikujeme priestory v zázemí predajní, priestory centrály a skladov. Do odvolania sme zrušili ochutnávky na všetkých našich predajniach z preventívnych dôvodov," dodala hovorkyňa Billa.

"Niektoré predajne, napríklad zo skupín CBA a COOP, postupujú podobne, ale zatiaľ nie v takom počte, aby sme o ich postupe mohli informovať všeobecne. Zväzu obchodu (ZO) SR odporučil svojim členom, aby seniorom vychádzali v ústrety pri organizovaní prednostných nákupov vo vhodnej dobe," doplnil vo štvrtok pre TASR prezident ZO SR Martin Katriak na otázku, či aj ostatné reťazce plánujú nasledovať siete Billa, Lidl a Kaufland.

V Českej republike zaviedli prednostné nakupovanie v predajniach potravín pre ľudí nad 65 rokov, a to od 10:00 do 12:00 oficiálne.