Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Britský maloobchodný reťazec M&S zruší v Británii 950 pracovných miest

Ilustračné foto. Foto: TASR – Jaroslav Novák

Britské maloobchodné spoločnosti pritom už pred nástupom koronakrízy zápasili s viacerými problémami, ako vysoké dane, nájomné, nízke marže či prípravy na odchod Británie z Európskej únie.

Londýn 20. júla (TASR) – Britský maloobchodný reťazec Marks & Spencer (M&S) plánuje zrušiť 950 pracovných miest. Znižovanie počtu zamestnancov, najmä v oblasti obchodného manažmentu, je súčasťou reštrukturalizácie, ktorú ešte urýchlila pandémia nového koronavírusu.

Oznámenie M&S je ďalšou nepriaznivou správou pre britský maloobchod. Začiatkom tohto mesiaca reťazec obchodov s kozmetikou a liečivami Boots uviedol, že plánuje zrušiť 4000 pracovných miest a zatvoriť 48 optík. Už predtým rušenie pracovných pozícií oznámili viaceré známe značky od John Lewis cez Topshop až po luxusný obchodný dom Harrods. Ich situáciu skomplikoval výraznejší presun zákazníkov na internet počas pandémie nového koronavírusu.

Britské maloobchodné spoločnosti pritom už pred nástupom koronakrízy zápasili s viacerými problémami, ako vysoké dane, nájomné, nízke marže či prípravy na odchod Británie z Európskej únie. V súvislosti s rušením pracovných pozícií v M&S spoločnosť oznámila, že už začala rokovania so zástupcami zamestnancov, pričom dodala, že v prvom rade sa chce dohodnúť na dobrovoľnom odchode.