Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Ekonomika

Hugo Boss zaznamenal v uplynulom kvartáli pokles zisku

Hugo Boss Foto: ww.hugoboss.com

Svetoznáma značka, ktorú preslávili najmä pánske obleky dnes uviedla, že jej upravený prevádzkový zisk EBIT za tri mesiace do konca júna 2016 klesol o 13 %.

Berlín 5. augusta (TASR) - Nemecký módny dom Hugo Boss zaznamenal v uplynulom kvartáli pokles zisku, napriek tomu prekvapil analytikov, ktorí mu predpovedali slabší výsledok. Podľa nového generálneho riaditeľa Marka Langera to signalizuje, že znižovanie nákladov začína prinášať ovocie. Oznámil tiež, že módny dom zatvorí ďalších 20 obchodov. Informovala o tom agentúra Reuters.

Svetoznáma značka, ktorú preslávili najmä pánske obleky dnes uviedla, že jej upravený prevádzkový zisk EBIT za tri mesiace do konca júna 2016 klesol o 13 % na 108 miliónov eur a tržby sa znížili o 4 % na 622 miliónov eur.

Analytici, ktorých oslovila agentúra Reuters predpovedali spoločnosti zisk v priemere 88 miliónov eur a tržby 611 miliónov eur.

Čistý zisk firmy skresali aj jednorazové výdavky vo výške 57 miliónov eur na zatvorenie neefektívnych obchodov.

Takzvaný luxusný priemysel prechádza náročným obdobím a zápasí s najväčším spomalením predaja za sedem rokov. Zisky klesajú aj konkurencii. Jedným z dôvodov sú teroristické útoky v Európe, ktoré negatívne ovplyvnili cestovný ruch a výdavky turistov.

Langer formálne nastúpil do funkcie v máji. Vystriedal Clausa-Dietricha Lahrsa, ktorý odišiel z postu riaditeľa Hugo Boss vo februári. Pod Lahrsovým vedením firma otvorila vyše 400 obchodov po celom svete a začala sa viac venovať aj dámskej móde.

Langer ďalej oznámil, že bude pokračovať v redukcii nákladov, vrátane zatvorenia ďalších obchodov. Z marketingového hľadiska chce "návrat k pôvodnému ťažisku podnikania", ktorým sú pánske obleky.

Značka Hugo Boss očakáva, že jej tržby za celý rok po očistení od kurtových vplyvov klesnú približne o 3 % a EBIT sa zníži o 17 až 23 %.