Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Obchodné reťazce počas dovoleniek radi zamestnávajú študentov

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Pracovné zaradenie závisí od kvalifikácie uchádzača, jeho prípadných skúseností a osobnostných kvalít.

Bratislava 21. júna (TASR) - Obchodné reťazce potrebujú brigádnikov počas celého roka. Vítanou pracovnou silou sú aj študenti počas letných prázdnin, keď zastúpia zamestnancov na dovolenke.

"Maloobchod vo všeobecnosti pracovníkov na dohodu potrebuje príležitostne, napríklad počas letných prázdnin, keď chceme umožniť našim zamestnancom čerpať si dovolenky. Zároveň pracovníkov na dohodu vo zvýšenej miere potrebuje naša maloobchodná sieť aj okolo sviatkov. Samotní študenti predstavujú spravidla polovicu z pracovníkov na dohodu," priblížil pre TASR koordinátor komunikácie Tesco Stores SR Tomáš Ferenčák.

Spoločnosť Diligentia, ktorá vlastní obchodnú sieť Mojasamoška a Terno, využíva pri zabezpečovaní tejto flexibilnej sily personálne agentúry. Kaufland si brigádnikov vyhľadáva prostredníctvom agentúr, ale aj priamo, vždy podľa aktuálnych potrieb a nárokov.

"Pracovné zaradenie závisí od kvalifikácie uchádzača, jeho prípadných skúseností a osobnostných kvalít. V tomto zmysle im môžeme ponúknuť rôzne pracovné pozície, od pomocných prác bez kvalifikácie až po pozície s praxou alebo po dôkladnejšom zaškolení, napríklad prácu pri pokladniach," doplnil hovorca Kauflandu Martin Gärtner.