Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Ekonomika

Obchodný schodok Francúzska vzrástol v novembri na rekordnú úroveň

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Novembrová hodnota dovozu predstavovala 52,5 miliardy eur. V októbri dosiahla hodnota dovozu Francúzska 51,3 miliardy eur.

Paríž 7. januára (TASR) - Francúzsko zaznamenalo v novembri rekordný obchodný deficit vyše 9,7 miliardy eur. V porovnaní s predchádzajúcim mesiacom sa zvýšil zhruba o 2 miliardy eur, keď ho nahor potiahli rastúce ceny dovážaných energií.

Obchodný schodok Francúzska dosiahol v novembri 9,727 miliardy eur, informovala agentúra Reuters, ktorá zverejnila v piatok oznámené oficiálne údaje. v predchádzajúcom mesiaci deficit predstavoval 7,697 miliardy eur. To je rekordná úroveň obchodného deficitu, ktorého vývoj ovplyvnil rekordný objem dovozu.

Novembrová hodnota dovozu predstavovala 52,5 miliardy eur. V októbri dosiahla hodnota dovozu Francúzska 51,3 miliardy eur.

Ďalšie v piatok zverejnené štatistické údaje ukázali, že priemyselná produkcia vo Francúzsku v novembri oproti októbru nečakane klesla. Pokles dosiahol 0,4 % po októbrovom raste na úrovni 0,9 %. Analytici očakávali, že priemyselná výroba bude pokračovať v raste, a to na úrovni 0,5 %.