Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Ekonomika

Objem predaja skupiny Stellantis v 1. štvrťorku vzrástol

Na archívnej snímke logo automobilky Stellantis. Foto: TASR/AP

Podiel spoločnosti na európskom trhu vzrástol o 0,9 percentuálneho bodu na 19,2 %.

Turín 9. apríla (TASR) - Nadnárodná automobilová skupina Stellantis v utorok oznámila, že objem jej predaja sa v 1. štvrťroku 2024 zvýšil medziročne o 5,4 %, pričom zaznamenala dvojciferný rast na väčšine trhov v Európe. TASR o tom informuje na základe správy portálu businesstimes.

Podiel spoločnosti na európskom trhu pritom vzrástol o 0,9 percentuálneho bodu na 19,2 %.

Presnejšie, odbyt skupiny Stellantis sa v prvých troch mesiacoch roka zvýšil o dvojciferných 22,7 % v Nemecku, 18,7 % v Spojenom kráľovstve a 12,1 % v Portugalsku. Vo Francúzsku vzrástol tiež, ale menej, o 7,3 %, podobne ako v Taliansku (4,3 %).

Predaj batériových elektrických vozidiel automobilovej skupiny v sledovanom období medziročne stúpol o 4,5 %, pričom Francúzsko zaznamenalo najvyšší nárast nákupu batériových vozidiel z produkcie Stellantisu, a to až o 54 %. Nasledovali Británia (9 %), Poľsko (8,9 %) a Portugalsko (5,5 %).

"Údaje o predaji za 1. štvrťrok 2024 podčiarkujú konzistentný výkon našich značiek a produktovej rady v Európe," povedal Uwe Hochgeschurtz, prevádzkový riaditeľ spoločnosti pre Európu.