Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Objem úverov na bývanie v SR dosiahol 27,8 mld. eur

Ilustračné foto. Foto: detuschebank.ge

Z hľadiska podielov jednotlivých bánk na poskytnutých úveroch na bývanie mala najväčší podiel Slovenská sporiteľňa, kde predstavoval 26,78 %.

Bratislava 28. februára (TASR) - Objem úverov na bývanie ku koncu januára tohto roka dosiahol 27,8 miliardy eur. Medziročne objem vzrástol o 2,8 miliardy eur, medzimesačne sa zvýšil o 173,7 milióna eur. Vyplýva to z najnovších údajov Národnej banky Slovenska (NBS).

Úvery stavebného sporenia na začiatku tohto roka dosiahli úroveň 2,4 miliardy eur, pričom toto číslo zahŕňa stavebné úvery a medziúvery.

Z hľadiska podielov jednotlivých bánk na poskytnutých úveroch na bývanie mala najväčší podiel Slovenská sporiteľňa, kde predstavoval 26,78 %. Za ňou nasledovala VÚB s 21,82-percentným podielom a na treťom mieste je Tatra banka s podielom 14,23 %.

Pri úveroch zo stavebného sporenia mala najväčší podiel Prvá stavebná sporiteľňa. Predstavoval 82,41 %. Za ňou nasledovali zvyšné spoločnosti podnikajúce na Slovensku, a to Wüstenrot stavebná sporiteľňa a ČSOB stavebná sporiteľňa.