Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 22. máj 2024Meniny má Júlia a Juliána
< sekcia Ekonomika

Odborári upustili od organizácie protestných zhromaždení v septembri

Na snímke protest zástupcov Konfederácie odborových zväzov (KOZ) SR s heslom #rešpektpracujúcim pred Úradom vlády SR v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Z listu o zisťovaní záujmu zúčastniť sa na protestoch, ktorý má TASR k dispozícii, vyplýva, že odborári pôvodne uvažovali o zorganizovaní septembrových protestných zhromaždení v troch mestách.

Bratislava 24. augusta (TASR) - Odborári nebudú organizovať protestné zhromaždenia v septembri. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Konfederácie odborových zväzov (KOZ) SR Martina Némethová. Túto tému však odborári neplánujú nechať ležať ladom, rozhodovať o organizácii protestov chcú aj na sneme koncom septembra.

Z listu o zisťovaní záujmu zúčastniť sa na protestoch, ktorý má TASR k dispozícii, vyplýva, že odborári pôvodne uvažovali o zorganizovaní septembrových protestných zhromaždení v troch slovenských mestách. V Košiciach 4. septembra, v Žiline 11. septembra a v Bratislave 18. septembra.

"Predstavenstvo KOZ SR sa na svojom rokovaní 18. augusta zaoberalo aj témou organizovania protestných aktivít. Napriek tomu, že termíny protestných zhromaždení plánované v septembri zrušilo, problematika protestov nie je uzatvorená, definitívne rozhodne snem KOZ SR koncom septembra," povedala pre TASR Némethová.