Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Odborníci na destinačný manažment z V.Británie prednášali v Tatrách

Pozvánka na tento seminár išla nielen zakladajúcim členom Regiónu Vysoké Tatry, ale zúčastnili sa ho aj zástupcovia ďalších oblastných organizácií v regióne.

Starý Smokovec 20. marca (TASR) – Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Vysoké Tatry pripravila pre samosprávy a podnikateľské subjekty pôsobiace v oblasti turizmu seminár a stretnutie s odborníkmi na destinačný manažment z Veľkej Británie. „Pozvánka na tento seminár išla nielen zakladajúcim členom Regiónu Vysoké Tatry, ale zúčastnili sa ho aj zástupcovia ďalších oblastných organizácií v regióne, a taktiež množstvo subjektov, ktoré pôsobia v cestom ruchu,“ uviedol predseda predstavenstva Regiónu Vysoké Tatry Ján Mokoš.

Hlavnou témou celého seminára bol pritom tzv. destinačný manažment, ako ho budovať, čo je dôležité pri jeho začiatkoch, ako vytvoriť úspešnú destináciu a dosiahnuť trvalo udržateľný rozvoj cestovného ruchu na Slovensku, ale hlavne vo Vysokých Tatrách. Každá prezentácia bola zameraná na konkrétnu problematiku a obohatená o skúsenosti z praxe. Prednášajúci a účastníci seminára si navzájom vymieňali svoje skúsenosti a snažili sa nájsť spoločne najvhodnejšie riešenia na danú problematiku.

„Som veľmi rada, že sa nám podarilo pripraviť takýto seminár. Prezentácie britských odborníkov nám všetkým dali veľa a určite z nich budeme čerpať aj pri budovaní destinačného manažmentu u nás. Máme pred sebou dlhú cestu, ale verím, že raz región Vysoké Tatry bude destinácia, ktorá bude známa aj v zahraničí a návštevníci sa k nám budú chcieť opäť vrátiť,“ konštatovala výkonná riaditeľka Regiónu Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.

Po skončení seminára primátor mesta Vysoké Tatry Ján Mokoš prijal na Mestskom úrade v Starom Smokovci britskú veľvyslankyňu Susannah Montgomery. Hlavnou témou ich spoločného stretnutia bol cestovný ruch, jeho rozvoj a podpora od štátu. Počas prvej pracovnej návštevy Vysokých Tatier si veľvyslankyňa vychutnala aj prechádzku okolo Štrbského plesa.