Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Odbory vyjadrujú podporu a solidaritu Federácii strojvodcov

Na snímke pracovisko rušňovodiča v trojsystémovej lokomotíve Bombardier TRAXX MS2e spoločnosti Regio-Jet, pri príležitosti jej prvého nasadenia na trati Bratislava - Praha na hlavnej stanici v Bratislave 28. mája 2018. Foto: TASR - Pavel Neubauer

OZŽ zároveň vyzýva svojich členov, odborové centrály pôsobiace na železnici a všetkých zamestnancov v železničných firmách, aby si 27. septembra pripli čiernu stužku na znak solidarity.

Bratislava 14. septembra (TASR) - Odborové združenie železničiarov (OZŽ) vyjadruje podporu a solidaritu Federácii strojvodcov k jej prijatému vyhláseniu ku kritickej situácii v celom železničnom sektore.

"Kritická situácia sa v železničnom sektore neustále zhoršuje, čo má vplyv na pracovné a sociálne podmienky zamestnancov. V kľúčových profesiách stúpa nedostatok zamestnancov," uviedlo OZŽ. OZŽ súhlasí s vyhlásením Federácie strojvodcov a podporuje vyjadrenie svojej nespokojnosti na deň Európskych rušňovodičov 16. septembra vyzdobením lokomotív čiernymi stuhami.

OZŽ zároveň vyzýva svojich členov, odborové centrály pôsobiace na železnici a všetkých zamestnancov v železničných firmách, aby si 27. septembra pripli čiernu stužku na znak solidarity. Tento deň je zároveň Deň železničiarov a Európsky rok železníc. Týmto chcú vyjadriť nespokojnosť s podfinancovaním celého železničného sektora.