Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Odevný reťazec Primark otvorí svoju prvú prevádzku na Slovensku

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Prevádzka zaberie na dvoch podlažiach 3660 štvorcových metrov (m2), na ktorých ponúkne dámsku, pánsku a detskú módu, ako aj doplnky do domácnosti či kozmetiku.

Bratislava 5. decembra (TASR) - Írsky odevný reťazec Primark vstúpi na Slovensko. Spoločnosť podpísala nájomnú zmluvu s Euroveou a otvorí tu svoju prvú prevádzku na Slovensku. Komplex na nábreží Dunaja zároveň avizuje 70-percentnú obsadenosť nových obchodných priestorov v extenzii.

Prevádzka zaberie na dvoch podlažiach 3660 štvorcových metrov (m2), na ktorých ponúkne dámsku, pánsku a detskú módu, ako aj doplnky do domácnosti či kozmetiku. Podľa majiteľa centra Petra Korbačku nové nákupné priestory v Eurovei sú takmer z troch štvrtín obsadené. Hlavnou stratégiou pri obsadzovaní extenzie bolo umiestnenie dobre fungujúcich a stabilných značiek.

Primark je medzinárodná maloobchodná sieť, ktorá ponúka najnovšiu módu, kozmetiku a domáce potreby za najlepšie ceny na top adresách veľkých miest. Spoločnosť vznikla v Dubline v roku 1969. V súčasnosti má viac ako 370 predajní s predajnou plochou presahujúcou 1.390.000 m2 v 12 krajinách. Spoločnosť zamestnáva viac ako 75.000 ľudí. V poslednom finančnom roku (finančný rok 2018/2019) otvorila spoločnosť 15 nových obchodov, ktoré vytvorili viac ako 4500 pracovných miest.