Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Odídencom z Ukrajiny poskytne Generali bezplatné úrazové krytie

Ilustračné foto Foto: Shutterstock

Poisťovňa Generali od 1. júna 2022 poskytuje bezplatné krytie úrazu všetkým občanom Ukrajiny, ktorí na území SR požiadali o dočasné útočisko a dostali štatút odídenca, alebo im bol poskytnutý azyl.

Bratislava 7. júna (OTS) - Občanom Ukrajiny, ktorí majú dočasné útočisko na území Slovenska, poskytne poisťovňa Generali bezplatné úrazové krytie na jeden rok. Ukrajinci, ktorí majú záujem o toto bezplatné krytie, sa môžu prihlásiť prostredníctvom webovej stránky Generali.

Poisťovňa Generali od 1. júna 2022 poskytuje bezplatné krytie úrazu všetkým občanom Ukrajiny, ktorí na území Slovenska požiadali o dočasné útočisko a dostali štatút odídenca, alebo im bol poskytnutý azyl.

Aby odídenec alebo azylant získal bezplatné úrazové krytie, je potrebné oň najskôr požiadať vyplnením formulára na webstránke poisťovne Generali kedykoľvek do 31. decembra 2022. Žiadať o bezplatné krytie je možné nielen pre dospelých, ale aj pre deti.

Vyplniť stačí meno, priezvisko, dátum narodenia a kontaktné údaje, ako je telefónne číslo a e-mail pre každého žiadateľa zvlášť. Žiadateľovi príde následne na zadaný e-mail potvrdenie o uzatvorení bezplatného úrazového krytia.

Úrazové krytie sa začína dňom prihlásenia oprávnenej osoby na webovej stránke Generali a trvá jeden kalendárny rok od tohto prihlásenia. Po uplynutí tohto obdobia sa krytie automaticky skončí, pričom nie je potrebné dokladať žiadnu žiadosť o ukončenie poistenia.

„Osudy ľudí, ktorí boli pre vojnový konflikt na Ukrajine nútení opustiť svoje domovy, nám nie sú ľahostajné. Naša firma stojí pri ľuďoch v ťažkých životných situáciách, a preto sme sa rozhodli okrem finančnej a materiálnej pomoci poskytnúť odídencom z Ukrajiny aj pomoc v podobe úrazového krytia a to úplne zadarmo. Začať budovať svoj život a zázemie v cudzej krajine úplne od základov je za súčasných okolností nesmierne náročné, preto im chceme aspoň takýmto spôsobom uľahčiť ich adaptáciu“ vysvetľuje Peter Koštival, riaditeľ úseku personálneho poistenia poisťovne Generali.

Aké situácie kryje?
Bezplatné úrazové krytie pre odídencov z Ukrajiny rieši dve situácie - hospitalizáciu následkom úrazu v zdravotníckom zariadení a úraz, ktorého dôsledkom je zlomenina.

„Ak je osoba, ktorá požiadala o bezplatné krytie, hospitalizovaná v zdravotníckom zariadení počas minimálne dvoch po sebe nasledujúcich polnocí následkom úrazu, bude jej vyplatené jednorazové poistné plnenie v hodnote 300 eur,“ vysvetľuje Peter Koštival z poisťovne Generali.

Ak bezplatne krytá osoba utrpí úraz, v dôsledku ktorého mu vznikne zlomenina akejkoľvek časti tela, bude jej vyplatené poistné plnenie v hodnote 50 eur.

Ako si uplatniť nárok na poistné plnenie?
Hospitalizáciu následkom úrazu alebo zlomeninu je potrebné bezodkladne nahlásiť na telefonickej linke poisťovne Generali 02/38 11 11 17, kde operátori poskytnú potrebné informácie a pomoc pri dokladovaní dokumentov.

V prípade hospitalizácie následkom úrazu poisťovňa potrebuje prepúšťaciu správu z nemocnice vydanú príslušným zdravotníckym zariadením. Tento doklad musí obsahovať meno, priezvisko a dátum narodenia, označenie druhu ošetrenia alebo diagnózu a dátum začiatku a ukončenia hospitalizácie.

V prípade zlomeniny je potrebné doložiť správu ošetrujúceho lekára. obsahovať meno, priezvisko a dátum narodenia, označenie druhu ošetrenia alebo diagnózu a dátum úrazu.