Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Odstránia pôvodnú aplikáciu na evidenciu tržieb z ponuky v Google play

Ilustračná snímka. Foto: TASR/DPA

Nová aplikácia VRP 2 nahradí doterajšiu webovú aj mobilnú aplikáciu Pokladnica. FS aplikáciu Pokladnica odstavuje z prevádzky postupne.

Bratislava 29. septembra (TASR) - Finančná správa (FS) SR k 1. októbru tohto roka odstráni aplikáciu na evidenciu tržieb Pokladnica v Google play. Ide o prvý krok k jej definitívnemu odstaveniu z prevádzky, ktoré sa uskutoční k 17. októbru tohto roka. Podnikatelia majú už od 1. júla tohto roka k dispozícii novú bezplatnú aplikáciu VRP 2. Informovala o tom vo štvrtok FS.

Nová aplikácia VRP 2 nahradí doterajšiu webovú aj mobilnú aplikáciu Pokladnica. FS aplikáciu Pokladnica odstavuje z prevádzky postupne. V prvej fáze ju k 1. októbru tohto roka odstráni z Google play, pre nových používateľov tak už nebude dostupná. Tí, ktorí ju majú nainštalovanú, ju budú môcť používať už len do 17. októbra tohto roka, keď bude definitívne vypnutá. Finančná správa podnikateľom odporúča, aby čo najskôr prešli na novú bezplatnú aplikáciu VRP 2.

Aplikácia VRP 2 disponuje všetkými funkcionalitami ako jej predchodkyňa, pričom FS pracuje na jej vylepšeniach aj na základe dopytov verejnosti. Naposledy odstránila problém s odpárovaním zariadenia pri prihlasovaní PIN kódom, pridaná bola aj tlač sumy zaokrúhlenia na termotlačiarňach pri úhrade faktúry na novom doklade. Upravený bol aj import tovarov a služieb. Pre správne zabezpečenie fungovania aplikácie VRP 2 je potrebné ju len aktualizovať prostredníctvom Google play.

FS odporúča, aby podnikatelia používali zariadenia s verziou Android 5 a vyššie a aby používali tlačiarne priamo podporované VRP 2, ktorých funkčnosť finančná spáva garantuje.