Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Odvetvie veternej energie v Nemecku žiada od vlády väčšiu podporu

Veterné turbíny, ilustračné foto Foto: TASR/SINC

Ciele sa musia pretaviť do konkrétnych úloh pre odvetvie s dôrazom na urýchlenie plánovania a schvaľovacích postupov, dodal Axthelm.

Berlín 22. marca (TASR) - Predstavitelia energetického sektora v Nemecku vyzvali vládu, aby sa zamerala na urýchlenie rozvoja výroby energie z vetra. Problematika je témou stretnutia zástupcov priemyslu a vládnych expertov, ktoré sa koná v stredu pod záštitou ministra hospodárstva Roberta Habecka. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Výkonný riaditeľ Spolkového združenia veternej energie (BWE) Wolfram Axthelm uviedol, že schôdzka v Berlíne by mala naznačiť, akým spôsobom budú jednotlivé spolkové krajiny a samosprávy postupovať pri realizácii vládnych plánov rozvoja výroby energie z vetra. Vyjadril pritom obavy, že stanovené ciele sa nepodarí splniť.

Ciele sa musia pretaviť do konkrétnych úloh pre odvetvie s dôrazom na urýchlenie plánovania a schvaľovacích postupov, dodal Axthelm.

Nemecko si stanovilo cieľ do roku 2030 viac ako zdvojnásobiť výrobu energie z vetra a do toho času zabezpečiť, aby 80 % spotreby energie v krajine pochádzala z obnoviteľných zdrojov.