Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Volkswagen spustí od pondelka výrobu aj v Stupave a Martine

Ilustračné foto. Foto: TASR/DPA

Firma pre zabezpečenie trvalej výroby prijala ďalšie nariadenia proti šíreniu ochorenia COVID-19.

Bratislava 16. apríla (TASR) – Spoločnosť Volkswagen Slovakia začne po niekoľkotýždňovej prestávke vyrábať od pondelka okrem Bratislavy aj vo svojich fabrikách v Stupave a v Martine.

Bratislavský závod spustí v jednozmennej prevádzke jeden zo segmentov vyrábajúcich SUV vozidlá, v ďalších dvoch závodoch budú nabiehať časti produkcie s ohľadom na aktuálny dopyt. TASR o tom informovala hovorkyňa podniku Lucia Kovarovič Makayová.

Firma pre zabezpečenie trvalej výroby prijala ďalšie nariadenia proti šíreniu ochorenia COVID-19. K už zavedeným opatreniam, ako je dodržovanie odstupu, hygiena rúk či povinné nosenie rúška, pribudlo napríklad meranie teploty pri vstupe do závodu alebo do zmluvného autobusu, reorganizácia sedenia v autobusoch a spoločných priestoroch či individuálna dezinfekcia pracovných nástrojov a okolia pracoviska. Volkswagen minimalizoval osobné stretnutia, firma vydala celoplošný dočasný zákaz fajčenia v celom areáli a zaviedla napríklad aj možnosť chodiť v pracovnom oblečení do a z práce.

Kedy Volkswagen Slovakia zvýši produkciu na predkrízový výkon, nie je podľa Makayovej zatiaľ jasné. Okrem vývoja pandémie nového koronavírusu záleží najmä na možnostiach dodávateľskej siete a odbytu výrobkov.