Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Oktoberfest - najväčšia ľudová slávnosť na svete

Oktoberfest Foto: WAGON SERVICE travel s.r.o.

Oktoberfest je jedno z najznámejších a najpopulárnejších tradičných svetových podujatí, ktoré každoročne navštívi okolo 6 miliónov návštevníkov.

Bratislava 22. septembra (OTS) - Presne v sobotu na poludnie otvoril primátor Mníchova Christian Ude narazením sudu v poradí už 180. Oktoberfest. Slávnostné otvorenie sledovali okrem prominentných prítomných hostí aj milióny divákov na celom svete prostredníctvom televízie a internetu. Prvý litrový maas bol už tradične ponúknutý premiérovi Bavorska.

Oktoberfest je jedno z najznámejších a najpopulárnejších tradičných svetových podujatí, ktoré každoročne navštívi okolo 6 miliónov návštevníkov. Veľká ľudová zábava s pestrými historickými i súčasnými ľudovými krojmi vo veľkokapacitných pivárňach (až 7 000 návštevníkov) či priamo na ulici, dychové a ľudové hudobné skupiny, no najmä obrovské krígle obľúbeného bavorského piva. Celá veselica trvá nepretržite dva týždne. V štrnástich stanoch je vyše 100.000 miest na sedenie, každoročne sa vypije takmer 7 miliónov litrov piva, v roku 2012 sa stratilo 570 peňaženiek a 480 mobilov.

Už niekoľko týždňov pred slávnosťou sú všetky miesta rezervované. Usporiadatelia tvrdia, že každý zo 14 stanov musel odmietnuť okolo 10.000 záujemcov o miesto. Avšak návštevníci, ktorí prídu zo Slovenska 1. októbra špeciálnym vlakom, majú miesta v stane Löwenbrau garantované.

WAGON SERVICE travel s.r.o.
Čajakova 18, 811 05 Bratislava
02 / 44 64 50 31
wagonservice@wagonservice.sk
www.wagonservice.sk
Oktoberfest
Foto: WAGON SERVICE travel s.r.o.