Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Ekonomika

OĽANO: Vplyv krízy na cestovný ruch a rozvoj odvetvia rieši aj komisia

Na archívnej snímke Peter Kremský (OĽaNO). Foto: TASR - Michal Svítok

Okrem poslancov a členov hospodárskeho výboru, sa na stretnutí komisie spolu s tímom zúčastnili aj minister dopravy, odborníci, zástupcovia združení a podnikatelia v tomto odvetví.

Bratislava 4. septembra (TASR) – Komisia pre cestovný ruch má za cieľ riešiť vplyv koronakrízy a tiež budúcnosť a rozvoj tohto odvetvia. Jej vznik inicioval predseda Výboru Národnej rady (NR) SR pre hospodárske záležitosti Peter Kremský (OĽANO). Komisia sa v piatok prvý raz stretla vo Vysokých Tatrách, informovalo koaličné hnutie OĽANO.

Okrem poslancov a členov hospodárskeho výboru, sa na stretnutí komisie spolu s tímom zúčastnili aj minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina), odborníci, zástupcovia združení a podnikatelia v tomto odvetví. "Verím, že nájdeme riešenia, ktoré podporia cestovný ruch a zabránia zatváraniu hotelov a prepúšťaniu v tomto odvetví," skonštatoval predseda komisie a poslanec NR SR Peter Liba (OĽANO).

Mnoho podnetov v diskusii bolo zameraných na marketing a propagáciu cestovného ruchu. O stratégii a plánoch v tejto oblasti hovorili aj jednotliví predstavitelia ministerstva. Prítomní odborníci vyzdvihli, že v rámci ministerstva sa pripravuje koncepcia rozvoja cestovného ruchu, do ktorej budú môcť byť zapracované aj podnety ľudí z praxe. "Cestovný ruch sa môže stať naozaj významnou súčasťou slovenskej ekonomiky, ak využijeme prírodné krásy a oveľa viac podporíme jeho rast, ako aj doteraz zanedbávanú propagáciu Slovenska," dodal Kremský.