Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

On-line predajca áut Cazoo ohlásil prepúšťanie v Európe

Online nakupovanie - Ilustračné foto Foto: TASR/AP

A hoci rast spoločnosti je zatiaľ stále silný, "nie je imúnna voči rýchlemu posunu v globálnej ekonomike a možnosti recesie v nadchádzajúcich mesiacoch," uvádza sa v utorňajšom vyhlásení.

Londýn 7. júna (TASR) – Internetový predajca áut Cazoo v utorok oznámil, že plánuje zrušiť približne 750 pracovných miest vo svojich európskych prevádzkach v dôsledku prudkého nárastu inflácie. TASR správu prevzala z AFP.

Spoločnosť kótovaná na burze v New Yorku uviedla, že prepustí približne 15 % svojej pracovnej sily na starom kontinente, väčšinu v Británii, kde má zhruba 80 % európskych zamestnancov.

Skupina, ktorá pôsobí tiež vo Francúzsku, Nemecku, Taliansku a Španielsku, vo vyhlásení uviedla, že prepúšťanie ovplyvní približne 750 miest.

Zakladateľ a generálny riaditeľ Cazoo Alex Chesterman v tejto súvislosti skonštatoval, že "kombinácia rastúcej inflácie a úrokových sadzieb s problémami v dodávateľskom reťazci, ktoré spôsobila pandémia a vojna na Ukrajine, zvýšila životné náklady a zasiahla dôveru spotrebiteľov".

Dodal, že pre "túto búrku" sú teraz prioritou spoločnosti úspory, a nie jej ďalší rast.

Inflácia na celom svete vyletela na najvyššie úrovne za uplynulé desaťročia, čo prinútilo centrálne banky zvyšovať úrokové sadzby a spotrebiteľom tak stúpajú náklady na pôžičky.

Spoločnosť Cazoo, založená v roku 2018, uviedla, že znižovanie počtu pracovných miest spolu s ďalšími opatreniami na úsporu nákladov vrátane nižších výdavkov na marketing, by jej malo pomôcť ušetriť viac ako 200 miliónov libier (234,15 milióna eur).

A hoci rast spoločnosti je zatiaľ stále silný, "nie je imúnna voči rýchlemu posunu v globálnej ekonomike a možnosti recesie v nadchádzajúcich mesiacoch," uvádza sa v utorňajšom vyhlásení.

(1 EUR = 0,85415 GBP)