Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

OOCR: Skúšobný štart lyžiarskej sezóny na Liptove sa vydaril

Na snímke lanovka na Chopok v Demänovskej Doline. Foto: TASR - Miroslava Mlynárová

Spustenie lyžovačky na Liptove je podľa riaditeľky liptovskej OOCR Dariny Bartkovej najlepší signál pre región, aby sa rozbehli rezervácie na zimné pobyty.

Liptovský Mikuláš 7. decembra (TASR) – Skúšobný štart lyžiarskej sezóny na Liptove sa podľa tamojšej oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) vydaril. Lyžiari sa uplynulý víkend správali disciplinovane a dodržiavali hygienické opatrenia. Región tak dokázal, že aj v čase pandémie nového koronavírusu dokáže ponúkať služby cestovného ruchu, informovala v pondelok manažérka OOCR Región Liptov Katarína Šarafínová.

"Lyžiarsky výstroj je sám o sebe protipandemický, takže prekrytie horných dýchacích ciest, rukavice aj okuliare boli automatickou výbavou. V stredisku dodržiavame všetky hygienické nariadenia. Pri nástupoch na lanovky sme vytvorili koridory - tak bolo možné dodržiavať odstupy a lanovky nenapĺňame na plnú kapacitu," vysvetlil riaditeľ strediska Jasná Igor Mráz. Dodal, že lyžovačka aj prevádzka lanoviek pokračuje aj počas pracovného týždňa.

Spustenie lyžovačky na Liptove je podľa riaditeľky liptovskej OOCR Dariny Bartkovej najlepší signál pre región, aby sa rozbehli rezervácie na zimné pobyty. Zdôraznila, že ubytovatelia v regióne sú pripravení a chcú pracovať. "Pobyt v prírode je podľa nás ten najlepší recept na všetky neduhy tejto doby. Nič nechceme a nebudeme zľahčovať, zdravie má stále prioritu, či už ide o našich hostí alebo zamestnancov v cestovnom ruchu," povedala Bartková.

Liptovská regionálna organizácia cestovného ruchu však zároveň zdôrazňuje, že stále chýbajú jasné pravidlá fungovania zariadení cestovného ruchu. Dodáva, že hrozí prehĺbenie ekonomických strát, ďalšie prepúšťanie, až po definitívne uzavretie niektorých prevádzok.