Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

OPEC+ zhoršil odhad prebytku ropy na trhu v tomto roku

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Spoločný technický výbor organizácie skresal prognózu prebytku ropy v tomto roku o 200.000 barelov (1 barel = 159 litrov) na 800.000 barelov denne.

Londýn 2. augusta (TASR) - Organizácia krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) a ďalší producenti, ktorí spolu tvoria zoskupenie OPEC+, zhoršili svoj odhad prebytku ropy na trhu v tomto roku. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters, ktorá sa odvolala na tri zdroje z OPEC+.

Zástupcovia OPEC+ pre Reuters uviedli, že Spoločný technický výbor organizácie skresal prognózu prebytku ropy v tomto roku o 200.000 barelov (1 barel = 159 litrov) na 800.000 barelov denne. Výbor sa zišiel v utorok, deň pred ministerskou schôdzkou predstaviteľov OPEC+.

Výbor však podľa jedného zo zdrojov nediskutoval o produkcii ropy na budúci mesiac, o čom by sa malo rokovať v stredu (3. 8.) na ministerskej schôdzke. Minulý týždeň zdroje z OPEC+ pre Reuters uviedli, že organizácia pravdepodobne ponechá objem ťažby v septembri na súčasnej úrovni, prípadne ho iba mierne zvýši.