Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Na opravu a údržbu vozňov dostalo štátne Cargo dve ponuky

Ilustračné foto Foto: TASR

Objednávka bude financovaná z vlastných prostriedkov firmy a získa ju spoločnosť, ktorá predloží ekonomicky najvýhodnejšiu ponuku.

Bratislava 10. februára (TASR) – Na údržbu a opravu nákladných a cisternových vozňov dostal štátny nákladný dopravca Železničná spoločnosť Cargo Slovakia (ZSSK Cargo) dve ponuky od firiem. Dopravca ich otváral práve dnes a týkajú sa zákazky, ktorej predpokladaná cena je 21,8 milióna eur.

"Súťaž v tejto chvíli vyhodnocujeme," uviedol pre TASR hovorca ZSSK Cargo Martin Halanda. Zákazka je určená na 18 mesiacov a zahŕňa revízie, ťažké bežné opravy nákladných vozňov a ich rekonštrukcie a modernizácie. Súčasne aj revízie, stredné a ťažké bežné opravy cisternových vozňov, ich čistenie, rekonštrukcie a modernizácie.

Objednávka bude financovaná z vlastných prostriedkov firmy a získa ju spoločnosť, ktorá predloží ekonomicky najvýhodnejšiu ponuku. Tá sa bude posudzovať z hľadiska ôsmich kritérií. Napríklad celkovej ceny práce a materiálu, ceny za prepravu alebo sústruženie.