Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Orbán avizoval program na ochranu ekonomiky pred vplyvmi koronavírusu

Foto: gazprom.com

Podľa agentúry MTI zdôraznil, že sa treba pripraviť na celosvetovú epidémiu, preto každý musí vystúpiť zo svojej komfortnej zóny.

Budapešť 10. marca (TASR) - Maďarská vláda poskytne pomoc odvetviam, ktoré pre šírenie nákazy novým koronavírusom utrpia straty. Povedal to v utorok na hospodársko-politickom fóre Maďarskej obchodnej a priemyselnej komory (MKIK) v Budapešti predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.

Podľa agentúry MTI zdôraznil, že sa treba pripraviť na celosvetovú epidémiu, preto každý musí vystúpiť zo svojej komfortnej zóny.

Je potrebné pripraviť akčný program na ochranu hospodárstva, podotkol Orbán, ktorý vyzval MKIK, aby do konca apríla pripravila vláde zoznam odvetví, ktoré opatrenia na ochranu proti šíreniu nákazy zasiahnu.

"Nepôjde a makrohospodárske kroky, ale o cielené programy pre konkrétne odvetvia ako napríklad cestovný ruch, pre ktoré kabinet pripraví finančný rámec," spresnil predseda vlády a dodal, že bude potrebné prehodnotiť tohtoročný, ale aj budúcoročný štátny rozpočet, pretože budú potrebné miliardy eur na oživenie ekonomiky.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach)