Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Organizácia Mestské lesy plánujú komplexnú obnovu parkovísk na Kamzíku

Na snímke vysielacia veža Kamzík. Foto: TASR - Martin Baumann

V rámci obnovy parkovísk majú pribudnúť vyhradené miesta pre ťažko zdravotne postihnutých.

Bratislava 31. mája (TASR) - Organizácia Mestské lesy v Bratislave plánuje komplexnú rekonštrukciu parkovísk na bratislavskom Kamzíku. Informuje o tom na sociálnej sieti. Parkoviská pri pamätníku a pod televíznou vežou vznikli v 80. rokoch minulého storočia ako dočasné riešenie a na rozbitej šotolinovo-asfaltovej ploche sa parkuje v rovnakom režime dodnes.

V rámci obnovy parkovísk majú pribudnúť vyhradené miesta pre ťažko zdravotne postihnutých. Vytvoriť sa má aj bezpečný koridor a priechod pre chodcov i cyklistov popri pamätníku, cez cestu smerom k bufetom. Organizácia deklaruje aj funkčné osvetlenie, MHD nástupište pre linku 144 z Koliby.

"Bude kompletne opravený povrch a vyznačené parkovacie boxy. Parkovisko sa v rozumnej miere rozšíri, avšak len na už existujúcej spevnenej ploche. Megalomanský variant, ktorý v minulosti rátal s výrubom významnej časti lesa, sme zavrhli," uviedli Mestské lesy v Bratislave.

V týchto dňoch realizuje bratislavská mestská organizácia prípravu na stavbu odstraňovaním náletových drevín na existujúcej spevnenej ploche. Ide o desať- až 40-ročné javory, buky, vŕby a jasene. "Časť z nich je nahnutá nad parkovisko či poškodená a časom by ich bolo nutné aj tak odstrániť z bezpečnostných dôvodov. V obmedzenom režime bude možné parkovať aj počas týchto prác," podotkla.