Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

Otvorenie mosta v Hlohovci sa posúva na december

Na snímke varovné tabule pred uzavretým mostom cez rieku Váh v Hlohovci v stredu 30. marca 2022. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Podľa zástupcu zhotoviteľa Dalibora Novotného došlo počas realizácie prác v projekte k zmenám, ktoré sa týkali zosilnenia predpätia nosnej konštrukcie.

Hlohovec 21. novembra (TASR) – Na 9. decembra pre chodcov a na 23. decembra pre autá je posunutý termín znovuotvorenia cestného mosta v Hlohovci ponad Váh. Pôvodný termín bol 30. novembra, zhotoviteľ avizoval časový sklz v prácach vzhľadom na vplyv počasia a nutnosť dodržania technologických postupov. Informoval o tom investor stavby Trnavský samosprávny kraj (TTSK).

"Zhotoviteľ nám avizoval časový sklz v prácach, ktorý spôsobí odklad termínu jeho sprístupnenia pre verejnosť," konštatoval predseda TTSK Jozef Viskupič.

Podľa zástupcu zhotoviteľa Dalibora Novotného došlo počas realizácie prác v projekte k zmenám, ktoré sa týkali zosilnenia predpätia nosnej konštrukcie. "Následkom týchto zmien je, žiaľ, časový sklz a zároveň sme sa dostali do zimného obdobia, keď progres prác výrazne ovplyvňujú klimatické podmienky. Robíme však všetko pre to, aby sme časové omeškanie znížili na minimum, zvýšili sme napríklad počet pracovníkov, nasadili sme špeciálne temperované stany a práce realizujeme aj po zotmení," uviedol.

Aktuálne sa stavebník zameriava na izoláciu betónovej spádovej dosky a následné asfaltovanie vozovky. Prebehnú aj skúšky zaťažiteľnosti mosta, na základe ktorých bude určený režim premávky.

Verejnosť môže stále využívať posilnené vlakové spojenia medzi Hlohovcom a Leopoldovom, rovnako ako záchytné parkoviská na oboch brehoch Váhu. Pri športovej hale v Hlohovci je v prevádzke dočasné parkovisko pre 150 áut a na tamojšej železničnej stanici je vyčlenených 110 miest. K dispozícii je tiež záchytné parkovisko pri železničnej stanici v Leopoldove s kapacitou 60 miest, ďalších 60 na Priemyselnej ulici v Šulekove a 40 parkovacích miest pred tamojším nákupným centrom.