Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

P. Kremský obvinil vedenie SPP zo šikanovania občanov a podnikateľov

Na snímke predseda Výboru Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) pre hospodárske záležitosti a poslanec NR SR Peter Kremský (OĽaNO). Foto: TASR - Jaroslav Novák

V čase, keď vláda finišuje opatrenia na pomoc ľuďom a firmám s energiami, nesmie podľa neho štátny SPP zneisťovať zákazníkov a škodiť vláde.

Bratislava 4. októbra (TASR) – Predseda Výboru Národnej rady (NR) SR pre hospodárske záležitosti Peter Kremský (OĽANO) vyzval vedenie Slovenského plynárenského priemyslu (SPP), aby zastavilo šikanovanie a odpájanie podnikateľov a občanov a vzdalo sa svojich funkcií. Poslanec údajne eviduje niekoľko prípadov, v ktorých dodávatelia elektriny a plynu zrušili zmluvy drobným odberateľom a následne im ponúkli nové zmluvy s vyššími cenami.

"V posledných dňoch som sa stretol s viacerými prípadmi, keď dodávatelia elektriny a plynu zrušili existujúce zmluvy drobným podnikateľom alebo občanom. Potom im ponúkli násobne vyššie ceny a keď okamžite nepodpísali novú zmluvu, v priebehu niekoľkých dní im vypli plyn a elektrinu," vysvetlil Kremský. Ide podľa neho najmä o odberateľov štátnej spoločnosti SPP. Ten stále vedú nominanti bývalého ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS).

"Je neprijateľné, že takéto necitlivé praktiky v takýchto ťažkých časoch používa štátny podnik. Štátna firma sa nesmie zneužívať na podrazy a šírenie paniky medzi ľuďmi, najmä keď poctivo platia svoje účty a dodávateľovi energií nedlhujú. Môže to spôsobiť krach firiem, zvýšenie nezamestnanosti a ekonomický úpadok," upozornil predseda hospodárskeho výboru.

V čase, keď vláda finišuje opatrenia na pomoc ľuďom a firmám s energiami, nesmie podľa neho štátny SPP zneisťovať zákazníkov a škodiť vláde. "Vyzývam preto SPP, aby okamžite zastavil takéto praktiky a vedenie firmy, najmä Sulíkových nominantov Milana Urbana a Richarda Prokypčáka, aby sa vzdali svojich funkcií," uzatvoril Kremský.