Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

P. Kremský zvolal zasadnutie hospodárskeho výboru k mýtnemu systému

Na snímke predseda Výboru Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) pre hospodárske záležitosti a poslanec NR SR Peter Kremský (OĽaNO. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Kremský zvolal výbor preto, aby na ňom prebehla "hĺbková a poctivá debata, ktorá uspokojivým spôsobom zodpovie verejnosti všetky otázky".

Bratislava 24. júna (TASR) - Predseda Výboru Národnej rady (NR) SR pre hospodárske záležitosti Peter Kremský (OĽANO) zvolal na štvrtok (30. 6.) na 12.00 h mimoriadne zasadnutie výboru. Ten sa bude zaoberať obstarávaním nového mýtneho systému. V piatok o tom informovalo hnutie OĽANO.

"Verejnosť nesmie mať o obstarávaní nového mýtneho systému najmenšie pochybnosti. Táto vláda sa totiž k správe štátu stavia presne opačne ako naši predchodcovia - chceme, aby všetko bolo transparentné a ekonomicky výhodné pre občanov," uviedol Kremský. Na rokovanie budú pozvaní minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina), generálny riaditeľ Národnej diaľničnej spoločnosti Vladimír Jacko, ako aj zástupcovia Únie autodopravcov Slovenska, Česmadu, Nadácie Zastavme korupciu a Slovensko.Digital.

Kontroverzná zmluva so súčasným prevádzkovateľom mýtneho systému SkyTollom platí do konca tohto roka. Z materiálu o výsledku vyhodnotenia ponúk zverejneného vo vestníku verejného obstarávania vyplýva, že v tendri na nový mýtny systém uspela spoločnosť CzechToll. Jeden z uchádzačov však podal voči výsledku námietku.

Kremský zvolal výbor preto, aby na ňom prebehla "hĺbková a poctivá debata, ktorá uspokojivým spôsobom zodpovie verejnosti všetky otázky".