Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Ekonomika

Pandémia prehĺbila stratu hotelovej siete Hyatt Hotels na 360 mil. USD

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Hotelierske siete a medzi nimi aj Hyatt Hotels sú však presvedčené, že situácia sa v tomto roku bude postupne zlepšovať.

Chicago 5. mája (TASR) - Nadnárodná sieť hotelov Hyatt Hotels zaznamenala za 1. kvartál výrazné zvýšenie straty. Výsledky na začiatku roka ovplyvnila pokračujúca pandémia nového koronavírusu, ktorá neumožňovala ľuďom využívať vo väčšej miere pohostinské služby.

Spoločnosť Hyatt Hotels uviedla, že za 1. kvartál zaznamenala upravenú stratu (bez započítania mimoriadnych položiek) na úrovni 363 miliónov USD (301,97 milióna eur), čo na akciu predstavuje 3,57 USD. V minulom roku zaznamenala sieť hotelov upravenú stratu 35 miliónov USD (0,35 USD/akcia). Strata tak výrazne prekonala odhady trhov, keď analytici počítali s upravenou stratou na úrovni 1,30 USD/akcia. Tržby klesli o viac než polovicu a ako uviedla spoločnosť Hyatt Hotels, aj v tomto prípade výsledky zaostali za očakávaniami.

Hotelierske siete a medzi nimi aj Hyatt Hotels sú však presvedčené, že situácia sa v tomto roku bude postupne zlepšovať. "Postupná vakcinácia v jednotlivých krajinách a s tým spojené uvoľňovanie opatrení v oblasti cestovania zvyšujú záujem o cestovanie a hotelierske služby na viacerých trhoch, na ktorých pôsobíme," povedal šéf Hyatt Hotels Mark Hoplamazian.

(1 EUR = 1,2021 USD)