Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Paralympijský výbor a Slovakia Travel sa dohodli na spolupráci

Na archívnej snímke generálny riaditeľ Slovakia Travel Václav Mika. Foto: TASR Jaroslav Novák

Byť súčasťou vynikajúcich športových ťažení našich úspešných paralympionikov je pre nás nielen cťou, ale aj veľkou výzvou a príležitosťou, uviedol generálny riaditeľ Slovakia Travel Václav Mika.

Bratislava 18. novembra (TASR) - Slovenský paralympijský výbor (SPV) a spoločnosť Slovakia Travel podpísali memorandum o spolupráci pri propagácii Slovenska ako destinácie cestovného ruchu prostredníctvom aktivít SPV predovšetkým spojených s účasťou slovenských paralympijských športovcov na letných a zimných paralympijských hrách.

"Skvelé výsledky našich športovcov na paralympijských hrách pravidelne po ich skončení sa zvyšujú záujem spoločnosti o spoluprácu v nasledujúcich rokoch. Som rád, že aj po hrách v Tokiu pokračuje tento trend a jedným z prvých subjektov, ktoré rozšíria rady partnerov paralympijského hnutia, sa dnešným dňom stáva Slovakia Travel, s ktorou sme sa dohodli na dlhodobej spolupráci," uviedol predseda SPV Ján Riapoš.

Záujem nových partnerov o spoluprácu je podľa jeho slov výsledkom dlhodobo komunikovanej stratégie, že úspešní športovci sú najlepšími ambasádormi pri propagácii svojich krajín v zahraničí.

"Byť súčasťou vynikajúcich športových ťažení našich úspešných paralympionikov je pre nás nielen cťou, ale aj veľkou výzvou a príležitosťou, pretože zviditeľnenie Slovenska prostredníctvom vynikajúcich športových výkonov a propagácia našej nádhernej krajiny k sebe neoddeliteľne patria," povedal Václav Mika, generálny riaditeľ Slovakia Travel.

Slovakia Travel pôsobí ako národná destinačná organizácia v oblasti podpory rozvoja cestovného ruchu v SR. Prioritne sa zaoberá propagáciou a prezentáciou SR v zahraničí a na Slovensku ako cieľovej krajiny cestovného ruchu.

SPV je uznaným členom Medzinárodného paralympijského výboru a Európskeho paralympijského výboru. Má postavenie autonómnej, nezávislej a nepolitickej organizácie a je oprávnený riadiť paralympijské hnutie na území SR.