Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Ekonomika

Parfumérska firma Givaudan bude vyrábať dezinfekčný prostriedok

Ilustračná snímka Foto: TASR/Roman Hanc

Givaudan, najväčší výrobca parfumov a esencií na svete, tvrdí, že vo svojej továrni v Ženeve zriadil špecializovanú výrobnú linku na produkciu dezinfekčného prostriedku na ruky.

Zürich 2. apríla (TASR) - Švajčiarska parfumérska spoločnosť Givaudan počas nasledujúcich dvoch týždňov vyrobí 60 ton dezinfekčného prostriedku na ruky s cieľom zmierniť chronický nedostatok tohto produktu potrebného na boj proti pandémii nového typu koronavírusu.

Informovala o tom vo štvrtok tlačová agentúra AFP s odvolaním sa na vyhlásenie spoločnosti.

Givaudan, najväčší výrobca parfumov a esencií na svete, tvrdí, že vo svojej továrni v Ženeve zriadil špecializovanú výrobnú linku na produkciu dezinfekčného prostriedku na ruky, ktorý daruje miestnym nemocniciam, dopravným podnikom a ďalším sektorom v núdzi.

Spoločnosť, ktorá zásobuje prestížne značky ako Christian Dior či Prada, ďalej uviedla, že jej ženevská továreň do polovice apríla vyrobí dezinfekčný prostriedok v množstve zodpovedajúcom približne 700.000 fľašiam. Ďalšie výrobné linky spoločnosť zriadila vo svojich prevádzkach v USA a iných európskych krajinách.

Firma Givaudan sa týmto krokom pripojila k zástupu rozličných podnikov, ktoré transformovali časť svojich výrobných liniek so zámerom pomôcť pri riešení vŕšiaceho sa globálneho dopytu po dezinfekčných prostriedkoch na ruky. Tie sú totiž podstatným nástrojom v boji proti pandémii choroby COVID-19, ktorá celosvetovo zasiahla už takmer milión ľudí.

Spoločnosť Givaudan prisľúbila, že jej výrobne v iných krajinách takisto poskytnú dezinfekčný prostriedok aj lokálnym komunitám. Jej továrne vo francúzskych mestách Pomacle a Avignon už venovali miestnym nemocniciam a iným inštitúciám takmer 1,5 tony dezinfekčného prostriedku na ruky. Rovnaké aktivity vyvinula aj jej továreň v britskom meste Ashford.