Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Parlament zvolil P. Kuboviča za predsedu ÚVO

Na snímke kandidát na predsedu Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) Peter Kubovič počas verejného vypočutia v Bratislave v pondelok 19. septembra 2022. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Za jeho zvolenie hlasovalo 85 zo 141 prítomných poslancov. Navrhla ho vláda na základe verejného vypočutia.

Bratislava 9. novembra (TASR) - Národná rada (NR) SR v stredu zvolila Petra Kuboviča za predsedu Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) na päťročné funkčné obdobie. Za jeho zvolenie hlasovalo 85 zo 141 prítomných poslancov. Navrhla ho vláda na základe verejného vypočutia.

Kubovič je v súčasnosti členom Rady ÚVO. Jeho pracovné skúsenosti zahŕňajú aj pôsobenie v Slovenskej elektrizačnej prenosovej sústave na pozícii špecialista obstarávania. Bol tiež vedúcim odboru verejného obstarávania mesta Trnava. Ako riaditeľ odboru verejného obstarávania v minulosti pôsobil aj na ministerstve zahraničných vecí.

Šéfa ÚVO volí a odvoláva parlament. Vláda vyberá kandidáta na základe verejného vypočutia. Úrad vlády SR vyhlásil výzvu na prihlásenie záujemcov o kandidatúru na predsedu ÚVO. Doručené boli štyri žiadosti o účasť na verejnom vypočutí záujemcov o kandidatúru. Komisia odporučila na vypočutie dvoch záujemcov. Na základe verejného vypočutia následne vláda odobrila návrh na voľbu Kuboviča na šéfa ÚVO.