Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Partizánska radnica zrekonštruuje chodníky v centre za 110.000 eur

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Termín ukončenia prác je naplánovaný na polovicu decembra.

Partizánske 31. októbra (TASR) - Samospráva Partizánskeho zabezpečí rekonštrukcie komunikácií pre peších na dvoch uliciach v centre. Do polovice decembra tak pribudne ďalších viac ako 500 metrov vynovených chodníkov. Mesto za práce zaplatí takmer 110.000 eur. Informovala o tom Martina Skaličanová z mestského úradu (MsÚ) v Partizánskom.

Rekonštrukciou prejdú chodníky na Makarenkovej a Družstevnej ulici, s prácami začne samospráva od novembra. Stavebné práce si vyžiadajú aj dopravné obmedzenia.

Na Makarenkovej ulici dostane nový povrch zo zámkovej dlažby 215 metrov dlhý úsek ľavostranného chodníka od daňového úradu po križovatku s Družstevnou ulicou. "Počas realizácie zemných prác bude Makarenkova ulica pre dopravu uzatvorená," zdôraznil Peter Minárik z oddelenia životného prostredia a dopravy MsÚ v Partizánskom.

Dopravné obmedzenia čakajú vodičov aj na Družstevnej ulici, kde radnica zabezpečí rekonštrukciu chodníkov po oboch stranách. "Zrenovujeme 230 metrov dlhý úsek od hotela po križovatku s Nádražnou ulicou a na opačnej strane 80 metrov dlhý úsek od výjazdu z parkoviska pri kine po križovatku s Nádražnou ulicou," konkretizoval Minárik.

Pracovať sa bude podľa neho po častiach a premávka bude vedená v jazdných pruhoch zúžených na 2,75 metra, prípadne bude striedavo vedená len v jednom jazdnom pruhu. Chodníky kompletne stavbári vybúrajú a nahradia novými podkladovými vrstvami a vrchnou zo zámkovej dlažby. Zmení sa aj ich šírka, budú o 30 centimetrov užšie ako pôvodné. "Zároveň sa rozšíria jazdné pruhy pre motorové vozidlá a cyklistov," dodal Minárik.

Termín ukončenia prác je naplánovaný na polovicu decembra.