Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

Partizánske vlani zabezpečilo rekonštrukciu viacerých chodníkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Alexandra Moštková

Vo Veľkých Bieliciach podľa nej ide o chodníky v celkovej dĺžke 1236 metrov, v mestskej časti Návojovce išlo o čiastočne rekonštruované a časť nového chodníka v dĺžke 410 metrov.

Partizánske 26. januára (TASR) - Samospráva Partizánskeho vlani zabezpečila rekonštrukciu chodníkov vo viacerých lokalitách mesta. Z rozpočtu mesta investovala do prác približne 250.000 eur.

"Najväčšou a najdlhšie očakávanou investíciou bola rekonštrukcia chodníkov v mestskej časti Veľké Bielice a Návojovce. Očakávanou z toho dôvodu, že sa mohla realizovať až po tom, ako Trenčiansky samosprávny kraj ukončí rekonštrukciu cesty II/579. Táto investícia nám tak niekoľko rokov stála," spomenula prednostka Mestského úradu v Partizánskom Dáša Jakubíková.

Vo Veľkých Bieliciach podľa nej ide o chodníky v celkovej dĺžke 1236 metrov, v mestskej časti Návojovce išlo o čiastočne rekonštruované a časť nového chodníka v dĺžke 410 metrov.

"Priority investícií v jednotlivých mestských častiach určujú v rámci lokálnych investičných rozpočtov mestskí poslanci s výbormi mestských častí. Mestský úrad potom zabezpečí celý manažment a celú realizáciu," pripomenula Jakubíková.

V mestskej časti Šimonovany tak popri rekonštrukcii komunikácie Záhumnie podľa nej zabezpečila samospráva 27 metrov chodníka na jednej z ulíc a na ďalšej 18 metrov. "Takisto sme mali požiadavku z mestskej časti Centrum, kde sa robil dosť veľký úsek chodníka na ulici Škultétyho. Tam išlo o približne 400 metrov asfaltového chodníka, ďalších 50 metrov sa urobilo na ulici Strojárenská, 25 metrov na ulici Komenského. Výbor mestskej časti Luhy II požiadal o zámkovú dlažbu na Veľkej okružnej 1025 a Veľkej okružnej 1029," priblížila.

Mesto vlani tiež zabezpečilo vybudovanie prístupovej komunikácie k rodinným domom za viac ako 40.000 eur, dodala prednostka.