Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

PARTNERS GROUP SK získala ocenenie Microsoft Awards 2018

PARTNERS GROUP SK ZÍSKALA OCENENIE MICROSOFT AWARDS 2018 Foto: PARTNERS GROUP SK

Spoločnosť PARTNERS GROUP SK získala tento týždeň ocenenie Microsoft Awards za riešenie Presun citlivých dát do Office 365 v kategórii Bezpečnosť a ochrana citlivých dát.

Bratislava 2. októbra (OTS) - Microsoft oceňuje už 20 rokov najzaujímavejšie IT riešenia, ktoré pomohli zmeniť vzťah so zákazníkmi, spôsob práce zamestnancov, umožnili inovovať procesy a výrobu alebo napomohli vzniku nových produktov a služieb. Slávnostné vyhlásenie výsledkov Microsoft Awards pre Českú a Slovenskú republiku prebehlo 25. septembra 2018 v Prahe.

Projekt spoločnosti PARTNERS GROUP SK postúpil do finále v kategórii Bezpečnosť a ochrana citlivých dát, ktorú následne vyhral spomedzi viacerých prihlásených slovenských a českých spoločností. Celkovo bolo do súťaže prihlásených 126 projektov a 97 unikátnych riešení z Čiech aj Slovenska v desiatich kategóriách.

"Projekt Presun citlivých dát do Microsoft Office 365 sme spúšťali v marci tohto roka v súvislosti s implementáciou požiadaviek európskej smernice GDPR. Nasadenie do ostrej prevádzky nastalo na konci mája. Projekt sa realizoval za plnej prevádzky spoločnosti tak, aby sme čo najmenej obmedzili našich zamestnancov a spolupracovníkov. Celkovo sa zavedenie riešenia dotklo takmer 1500 zamestnancov a spolupracovníkov", hovorí Marcel Komanický, operačný a finančný riaditeľ spoločnosti PARTNERS GROUP SK.

Počas dvoch mesiacov bola nasadená nielen nová platforma Office 365, ale prišlo tiež k zjednoteniu e-mailových a cloudových služieb pod jednu službu OneDrive for Business a migrácii mailového servera spoločnosti s viac ako 10 ročnou dátovou históriou", spresnil špecifikáciu víťazného projektu Dušan Chudík, IT manažér z PARTNERS GROUP SK.

Nové riešenie Office 365 zefektívnilo správu užívateľov, správu licencií a tiež zabezpečilo ochranu dát našich klientov na najvyššej možnej úrovni. Takáto forma prináša významné zvýšenie efektivity v našej spoločnosti a zaisťuje vysokú bezpečnosť pri práci s dátami našich klientov, ktorých má spoločnosť PARTNERS GROUP SK už vyše 200 000.

Hlavnými prínosmi projektu Presun citlivých dát do Office 356 pre PARTNERS GROUP SK a jej spolupracovníkov sú:
• nasadenie platformy pre zabezpečenie vysokej ochrany osobných údajov
• nasadenie OneDrive - zjednotenie cloudových služieb
• štandardizované e-mailové riešenie najnovšej generácie
• unifikácia riešenia Microsoft Office pre celú spoločnosť, vrátane externých spolupracovníkov
• zjednotené a zdieľané kalendáre
• Microsoft Teams a Skype For Business pre efektívnu prácu projektových tímov


Projekt bol v spoločnosti PARTNERS GROUP SK realizovaný a koordinovaný interným IT tímom PARTNERS GROUP SK pod vedením Dušana Chudíka v spolupráci so spoločnosťou NWT a.s., Zlín, Microsoft Gold Partner. Ocenenie si z rúk vedenia Microsoft Česko a Slovensko prevzali Marcel Komanický a Dušan Chudík.
Viac info k Micosoft Award 2018 nájdete TU.