Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Peikko plánuje v tomto roku zvýšiť tržby o viac ako 10 percent

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Tržby skupiny Peikko vlani predstavovali 255 miliónov eur. Slovenská pobočka sa na nich podieľala sumou 45,4 milióna eur, čo znamená medziročný nárast o 29 %.

Kráľová nad Váhom 17. apríla (TASR) - Slovenská výrobná pobočka fínskej spoločnosti Peikko v Kráľovej nad Váhom v okrese Šaľa plánuje v tomto roku zvýšiť svoje tržby o 10,5 % oproti minulému roku. Spoločnosť plánuje dosiahnuť obrat na úrovni 50 miliónov eur. „Vyhliadky na tento rok je ťažké odhadnúť nielen pre doznievajúce problémy súvisiace s pandémiou, ale aktuálne aj pre dôsledky invázie ruských vojsk na Ukrajinu. Stavebný trh zrejme čaká v strednodobom horizonte útlm. O naše riešenia je záujem práve vtedy, keď treba šetriť,“ povedal výkonný riaditeľ Peikko Slovakia Martin Fenčák.

Tržby skupiny Peikko vlani predstavovali 255 miliónov eur. Slovenská pobočka sa na nich podieľala sumou 45,4 milióna eur, čo znamená medziročný nárast o 29 %. Zisk po zdanení predstavuje 3,1 milióna eur, čo predstavuje nárast o 47,6 %.

Slovenský závod je jednou z 12 výrobných pobočiek spoločnosti v 34 krajinách sveta, v ktorých Peikko pôsobí. Firma zamestnáva 430 ľudí. V roku 2021 investovalo Peikko na Slovensku 2,7 milióna eur a ďalších 3,2 milióna pribudne v tomto roku. Firma je svetovým dodávateľom riešení pre tenké stropné konštrukcie, spojov betónových konštrukcií či základov pre veterné elektrárne.