Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Ekonomika

Penta predáva akcionárske podiely vo firmách PPC a Noves

Firma Noves, výrobca plastových okien v Spišskej Novej Vsi. Foto: TASR/František Iván

V prípade odpredaja spoločnosti PPC je dokončenie transakcie podmienené súhlasom Protimonopolného úradu SR.

Bratislava 30. apríla (TASR) - Investičná skupina Penta Investments oznámila predaj dvoch firiem zo svojho portfólia, a to akcionárskeho podielu v PPC Investments, a. s., a v Noves okná, a. s. Informoval o tom PR manažér skupiny Martin Danko.

Penta podľa neho podpísala kúpno-predajnú zmluvu na predaj svojho akcionárskeho podielu v spoločnosti PPC Investments, a. s., kde kupujúcim je spoločnosť EI Group, a. s., ktorá patrí do skupiny Istroenergo International, a. s.

V tomto období Penta tiež uzatvorila predaj spoločnosti Noves okná, a. s., kde kupujúcim je súčasný manažment spoločnosti. V prípade odpredaja spoločnosti PPC je dokončenie transakcie podmienené súhlasom Protimonopolného úradu SR. Ďalšie podrobnosti k transakciám Penta nebude zverejňovať.

"Pred týždňom sme zverejnili hospodárske výsledky za rok 2013 a zároveň sme informovali, že naša investičná stratégia bude založená na rozvoji veľkých projektov a na postupnom odpredaji menších firiem z nášho portfólia. Predaj PPC a Novesu je plne v súlade s touto stratégiou. Hoci ide o ziskové spoločnosti a dobre fungujúce firmy, naše priority sú dnes v iných sektoroch a projektoch, na ktoré chceme viac koncentrovať svoje úsilie. Ide hlavne o zdravotníctvo, finančné služby, maloobchod, realitný development a strojárenská výroba," povedal partner Penty Jaroslav Haščák.