Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Ekonomika

Penta predložila ponuku na kúpu nemeckej siete drogérií Schlecker

Foto: TASR/AP

Sieť drogérií Schlecker, ktorej najväčšími konkurentmi sú reťazce Rossmann a dm, v januári vyhlásila bankrot.

Frankfurt nad Mohanom 6. apríla (TASR) - Česko-slovenská investičná spoločnosť Penta predložila ponuku na kúpu krachujúcej nemeckej sieti drogérií Schlecker. Uviedol to vo svojom najnovšom vydaní nemecký týždenník Der Spiegel.

"Minulý piatok (30.3.) sme predložili nezáväznú ponuku," potvrdil agentúre Reuters hovorca Penty, odmietol však prezradiť ďalšie podrobnosti.

Sieť drogérií Schlecker, ktorej najväčšími konkurentmi sú reťazce Rossmann a dm, v januári vyhlásila bankrot, pretože sa jej nepodarilo získať finančné zdroje na svoju záchranu. Konkurzný správca Arndt Geiwitz v stredu (4.4.) informoval, že dostal päť serióznych ponúk na kúpu Schlecker a do konca mája by chcel spomedzi nich vybrať investora. Nepovedal však, o koho ide.

Nemecké médiá špekulovali, že je medzi nimi aj finančná skupina Droege, ale noviny Stuttgarter Nachrichten tvrdia, že svoju ponuku medzitým stiahla.

Penta Investment zatiaľ vlastní iba jednu nemeckú firmu, a to výrobcu krmiva pre zvieratá Gimborn.

Časopis Focus s odvolaním sa na zdroje spomedzi veriteľov a investorov tvrdí, že nikto nebude ochotný investovať do modernizácie siete predajní Schlecker viac ako 100 miliónov eur, zatiaľ čo médiá odhadujú, že renovácia si vyžiada 90 až 150 miliónov eur.