Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Penta Real Estate kupuje pozemky v bratislavskom Starom Meste

Ilustračná fotka. Foto: TASR/Jakub Kotian

Plánuje tam vybudovať projekt, ktorý má byť kombináciou bývania a kancelárií.

Bratislava 25. mája (TASR) - Developer Penta Real Estate kupuje od spoločnosti HB Reavis pozemky v bratislavskom Starom Meste. Ohraničené sú ulicami Mlynské nivy, Chalupkova a Košická. Plánuje tam vybudovať projekt, ktorý má byť kombináciou bývania a kancelárií. Obe strany sa dohodli, že sumu transakcie nezverejnia. TASR o tom informovala Lenka Vargová z Penta Investments.

Dotknuté pozemky v celkovej výmere 27.950 štvorcových metrov sú určené podľa platného územného plánu zóny Chalupkova na budúcu výstavbu. Ten určuje bývanie a vybavenosť v lokalite v pomere 70:30 v prospech občianskej vybavenosti.

"Momentálne sa na pozemku nachádzajú stavebné objekty, ktoré súviseli s prevádzkou dočasnej autobusovej stanice. Ide o spevnené plochy, nástupištia, čerpaciu stanicu a umyváreň pre autobusy," spresnil developer. Na pozemkoch avizuje realizovať projekt, ktorý bude kombináciou bývania a kancelárií. Presný koncept má byť výsledkom medzinárodnej architektonickej súťaže. Tú plánujú vyhlásiť v závere tohto roka.

"Výnimku bude tvoriť kancelárska budova na ulici Mlynské nivy, ktorá celý projekt odštartuje a realizácia ktorej by mala byť spustená v horizonte jedného roka. Táto budova bude vychádzať z projektu, ktorý povolil predchádzajúci vlastník," spresnil investor. Projekt plánuje upraviť s vybraným architektonickým štúdiom. Začiatok výstavby predpokladá v treťom kvartáli tohto roka.