Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Ekonomika

Piešťanské kúpele začínajú znova vítať hostí

Na snímke priečelie Kolonádového mosta v Piešťanoch, archívna foto. Foto: TASR – Martin Palkovič

Po nevyhnutnom uzatvorení z dôvodu mimoriadnej situácie začali kúpele poskytovať liečbu iba pre hostí, ktorí mali pobyt hradený zdravotnou poisťovňou.

Piešťanské kúpele znova otvorili svoje brány aj pre verejnosť. Na základe uvoľnenia opatrení môžu záujemcovia využívať od piatka 22.5. pobyty v hoteloch Pro Patria, Splendid a Esplanade. Informoval Tibor Haris zo spoločnosti Ensana s tým, že bazény ostávajú otvorené iba pre kúpeľných hostí.

Po nevyhnutnom uzatvorení z dôvodu mimoriadnej situácie začali kúpele poskytovať liečbu iba pre hostí, ktorí mali pobyt hradený zdravotnou poisťovňou. Od piatku 22.5. môže piešťanský Kúpeľný ostrov privítať všetkých hostí, ktorí využijú poskytované služby aj s ubytovaním. V platnosti však naďalej ostávajú rozšírené hygienické opatrenia, aby sa hostia i personál cítili bezpečne. Samozrejmosťou je povinný rýchlotest na Covid-19, ktorý pri príchode vykoná priamo personál, ako aj priebežné monitorovanie teploty hostí. Z bezpečnostných dôvodov sú tiež bazény zatiaľ sprístupnené výlučne pre kúpeľných hostí.

„Začali sme sa tiež naplno pripraviť na letnú sezónu a veríme, že hostia si u nás ešte tento rok užijú príjemné chvíle v jedinečnej kúpeľnej atmosfére. Pripravili sme atraktívne pobyty a akcie pre tradičných kúpeľných hostí, ale aj pre rodiny s deťmi, ktoré sa rozhodnú stráviť letnú dovolenku v Piešťanoch. Môžu sa tešiť napríklad na All inclusive s piesočnou plážou či plošné zľavy na pobyty vo výške 30 %,“ uviedol Haris.

V najbližšom období je v pláne otvorenie aj 5* hotela Thermia Palace, a to od 1.7. V prípade záujmu bude sprístupnený aj hotel Jalta.