Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Ekonomika

PKS: Ponúkame novému vedeniu agrorezortu svoj odborný potenciál

Prezident PKS Daniel Poturnay. Foto: FOTO TASR/Martin Baumann

Rovnako dôležité bude aj dotiahnuť prípravu strategických rezortných dokumentov, najmä koncepciu rozvoja poľnohospodárstva do roku 2035.

Bratislava 9. júna (TASR) - Potravinárska komora Slovenska (PKS) ponúka novému vedeniu Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR svoj odborný potenciál na naplnenie najdôležitejších úloh. Uviedla to Jana Venhartová, riaditeľka PKS, v súvislosti s utorkovým (8. 6.) menovaním Samuela Vlčana za ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.

Jednou z najdôležitejších úloh nového ministra bude podľa nej nastavenie Strategického plánu Slovenskej republiky k budúcej Spoločnej poľnohospodárskej politike EÚ tak, aby podporila predovšetkým zvýšenie produkčných schopností slovenského poľnohospodárstva a potravinárstva a ich konkurencieschopnosť v európskom prostredí.

Dodala, že rovnako dôležité bude aj dotiahnuť prípravu strategických rezortných dokumentov, najmä koncepciu rozvoja poľnohospodárstva do roku 2035, výzvu pre spracovateľské podniky, zabezpečiť akreditáciu Pôdohospodárskej platobnej agentúry, personálne stabilizovať kľúčové rezortné inštitúcie, ale aj naplniť ďalšie úlohy na dosiahnutie potravinovej bezpečnosti Slovenska z Programového vyhlásenia vlády SR.