Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Ekonomika

Platforma Digitálny klub pomáha seniorom s digitálnymi zručnosťami

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Bezplatné vzdelávanie je možné po registrácii a absolvovaní krátkeho online testu na oficiálnej webstránke Digitálneho klubu.

Bratislava 27. septembra (TASR) - Digitálna koalícia (DK) spustila v spolupráci s rezortom investícií online vzdelávaciu bezplatnú platformu Digitálny klub. Je zameraná na zlepšovanie digitálnych zručností vybraných cieľových skupín seniorov a zamestnancov verejnej správy.

"Cieľom je poskytnúť im praktické zručnosti, ktoré budú môcť priamo uplatniť vo svojom bežnom súkromnom či pracovnom živote," vysvetlil predseda DK Mário Lelovský s tým, že platforma ponúka široké spektrum tém z digitálnej oblasti, ktoré sú určené pre jednotlivé skupiny obyvateľstva.

Digitálny klub je primárne určený pre zamestnancov verejnej správy vo veku nad 55 rokov, seniorov vo veku nad 65 rokov, invalidných a starobných dôchodcov, ktorí nepatria do kategórie seniorov, a tiež pre osoby s ťažkým zdravotným postihnutím.

Pre niektoré skupiny sú dostupné aj prezenčné online vzdelávacie kurzy a obsahy zamerané na objasnenie základnej a bezpečnej práce s počítačom či smartfónom, praktické používanie e-mailu a sociálnych sietí, ale aj rozpoznanie hoaxov a zvýšenie bezpečnosti pri používaní internetu.

"V prípade zamestnancov inštitúcií verejnej správy ide predovšetkým o dostupný vzdelávací obsah a online bezplatné kurzy zamerané napríklad na pokročilú prácu s vybranými digitálnymi nástrojmi," uviedla DK.

Bezplatné vzdelávanie je možné po registrácii a absolvovaní krátkeho online testu na oficiálnej webstránke Digitálneho klubu, v rámci ktorého si môžu ľudia otestovať aktuálnu úroveň svojich digitálnych zručností.

"Automaticky tiež získajú motivačný certifikát. Všetci registrovaní používatelia Digitálneho klubu, ktorí spĺňajú kritériá, sú tiež automaticky zaradení do súťaže o kúpeľné pobyty a zaujímavé vecné ceny," uzavrel Lelovský.