Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Ekonomika

Poslanci neschválili kontrolu opatrení verejnej energetickej politiky

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jakub Kotian

Návrh predložili poslanci Smeru-SD.

Bratislava 22. októbra (TASR) – Národná rada (NR) SR nevykoná kontrolnú činnosť opatrení verejnej energetickej politiky v súvislosti so zmiernením negatívnych dosahov na ceny energií voči vláde, vedúcim ústredných orgánov a vyšším štátnym funkcionárom. Plénum vo štvrtok (21. 10.) neschválilo návrh, ktorý predložili poslanci Smeru-SD.

Opoziční poslanci chceli požiadať vládu, aby predložila na rokovanie parlamentu správu o verejnej energetickej politike a jej riešeniach v súvislosti s aktuálnymi energetickými trendmi, vývojom na trhu s energiami a so zmiernením negatívnych dosahov na ceny energií. Zároveň chceli v uznesení odporučiť Úradu pre reguláciu sieťových odvetví prijať účinné opatrenia na odstránenie meškania pri príprave a schválení regulačnej politiky na nové regulačné obdobie.

"Zo dňa na deň sa stupňujú problémy vyvolávané nekontrolovateľným rastom cien energií. Energetická politika nezodpovedá aktuálnemu stavu vo vývoji globálnych energetických trendov a vývoju trhu s energiami," uviedli predkladatelia v odôvodnení návrhu na vykonanie kontrolnej činnosti.