Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

Plénum začalo deň návrhom MPSVR na predvolenú investičnú stratégiu

Ilustračná fotka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

V utorok majú poslanci na programe napríklad aj návrhy zákonov, ktoré predložila poslankyňa zo strany Za ľudí Jana Žitňanská. Tieto body, ktoré už sú v druhom čítaní, riešia najmä sociálnu oblasť.

Bratislava 25. októbra (TASR) - Štruktúra odplát dôchodkovej správcovskej spoločnosti (DSS) by sa mohla zmeniť. Zaviesť sa má aj predvolená investičná stratégia. Hovorí o tom návrh zákona o starobnom dôchodkovom sporení z dielne Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR. Diskusiou o tomto návrhu začalo plénum štvrtý rokovací deň 75. schôdze Národnej rady (NR) SR.

"Hlavným účelom predkladaného návrhu zákona je predovšetkým prijatie opatrení smerujúcich k zvýšeniu efektívnosti sporiacej a výplatnej fázy starobného dôchodkového sporenia – zavedením predvolenej investičnej stratégie na báze princípu životného cyklu a prioritizáciou dlhodobého vyplácania majetku sporiteľov v starobe," priblížil rezort práce.

V utorok majú poslanci na programe napríklad aj návrhy zákonov, ktoré predložila poslankyňa zo strany Za ľudí Jana Žitňanská. Tieto body, ktoré už sú v druhom čítaní, riešia najmä sociálnu oblasť. V utorok plénum nebude hlasovať. Najbližším hlasovacím dňom o prerokovaných bodoch v parlamente bude až štvrtok (27. 10.).