Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

PMÚ dal pokutu za kartel pri obstarávaniach cez elektronické trhovisko

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Uvedená dohoda sa týkala oblasti dodávok nábytku a zdravotníckeho vybavenia a oblasti dodávok odevov, obuvi a textilných výrobkov.

Bratislava 23. januára (TASR) - Protimonopolný úrad (PMÚ) SR 5. decembra 2019 vydal rozhodnutie, ktorým uložil šiestim podnikateľom pokuty v celkovej výške 1.181.441 eur za uzatvorenie kartelovej dohody. Informovala o tom Adriana Oľšavská, hovorkyňa úradu.

Protisúťažné konanie podnikateľov podľa nej spočívalo v koordinácii ich postupu pri predkladaní ponúk do verejných obstarávaní realizovaných prostredníctvom elektronického kontraktačného systému (EKS) v čase od 12. januára 2015 do 28. apríla 2017. Uvedená dohoda sa týkala oblasti dodávok nábytku a zdravotníckeho vybavenia a oblasti dodávok odevov, obuvi a textilných výrobkov. O začatí správneho konania v danej veci úrad podľa Oľšavskej informoval ešte v roku 2017.

Upozornila, že rozhodnutie úradu zatiaľ nenadobudlo právoplatnosť, keďže účastníci konania podali rozklad voči rozhodnutiu PMÚ SR. "Na základe toho rozhodnutie preskúma druhostupňový orgán úradu," dodala Oľšavská.