Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 24. máj 2024Meniny má Ela
< sekcia Ekonomika

Protimonopolný úrad: Kandidátom na podpredsedu úradu je Peter Demčák

Ilustračná snímka. Foto: TASR Štefan Puškáš

Hovorkyňa úradu spresnila, že Demčák spĺňa zákonné požiadavky a v lehote stanovenej v predmetnej výzve predložil úradu úplný návrh s požadovanými dokladmi.

Bratislava 18. apríla (TASR) - Kandidátom na podpredsedu Protimonopolného úradu (PMÚ) SR je Peter Demčák. Verejné vypočutie odbornou komisiou sa uskutoční 25. apríla a bude vysielané naživo. Informovala o tom hovorkyňa úradu Adriana Oľšavská.

Spresnila, že Demčák spĺňa zákonné požiadavky a v lehote stanovenej v predmetnej výzve predložil úradu úplný návrh s požadovanými dokladmi. Úrad pozval kandidáta na verejné vypočutie odbornou komisiou, ktoré sa uskutoční 25. apríla so začiatkom o 10.00 h v Zrkadlovej sále Úradu vlády SR.

Priblížila, že komisiu na výber podpredsedu úradu tvorí päť členov vrátane predsedu komisie, ktorým je predseda úradu Juraj Beňa. Ďalšími členmi komisie sú Andrej Juris, Martin Lábaj, Kamil Nejezchleb a Daniela Zemanovičová.

Oľšavská dodala, že verejnosť bude môcť sledovať verejné vypočutie naživo prostredníctvom stránky Úradu vlády SR na sociálnej sieti Facebook. Zároveň sa verejnosť bude môcť zapojiť zaslaním otázok kandidátovi prostredníctvom určenej elektronickej aplikácie. Celý záznam z verejného vypočutia zverejní úrad na svojom webovom sídle.