Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Ekonomika

Schválili koncentráciu arabského operátora s PPF Telecom Group

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Rozhodnutie Protimonopolného úradu nadobudlo právoplatnosť 27. novembra 2023.

Bratislava 30. novembra (TASR) - Protimonopolný úrad (PMÚ) schválil koncentráciu na získanie nepriamej výlučnej kontroly spoločnosti Emirates Telecommunications Group Company PJSC zo Spojených arabských emirátov nad spoločnosťou PPF Telecom Group B.V. (Holandsko), pod ktorú spadá aj slovenská telekomunikačná skupina O2. PMÚ o tom vo štvrtok informoval na svojej internetovej stránke.

"Obe strany koncentrácie pôsobia v oblasti poskytovania telekomunikačných služieb, nepôsobia však na rovnakých priestorových trhoch. PMÚ teda neidentifikoval žiadne súťažné obavy a vydal rozhodnutie bez odôvodnenia," uviedol úrad.

Pod holandskú spoločnosť PPF Telecom Group B.V., ktorú preberá arabský operátor, spadajú slovenské firmy O2 Slovakia, O2 Business Services, Tesco Mobile Slovakia a O2 Networks (všetky so sídlom v Bratislave).

Rozhodnutie PMÚ nadobudlo právoplatnosť 27. novembra 2023. "Vydaním súhlasného rozhodnutia o koncentrácii bez odôvodnenia PMÚ vyjadruje snahu o efektívnejšie a rýchlejšie posúdenie súťažne neproblémových transakcií a šetrenie zdrojov a kapacít na svojej strane, ako aj na strane dotknutých podnikateľov," uviedol PMÚ.