Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Ekonomika

PMÚ schválil koncentráciu spoločností v cestnej nákladnej doprave

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Cargo Holding je česká holdingová spoločnosť, ktorá pôsobí v oblastiach cestnej dopravy, zasielateľstva a logistických služieb v SR, Česku a Poľsku.

Bratislava 23. mája (TASR) - Protimonopolný úrad (PMÚ) SR schválil koncentráciu spočívajúcu v získaní nepriamej výlučnej kontroly českej spoločnosti Cargo Holding nad slovenskou spoločnosťou NAD - RESS Senica. Informovala o tom vo štvrtok hovorkyňa PMÚ Adriana Oľšavská.

"Vychádzajúc najmä z postavenia účastníkov koncentrácie vo vyššie uvedených oblastiach v SR PMÚ zistil, že koncentrácia nespôsobuje obavy z narušenia hospodárskej súťaže a vydal rozhodnutie bez odôvodnenia," uviedol úrad.

Cargo Holding je česká holdingová spoločnosť, ktorá pôsobí v oblastiach cestnej dopravy, zasielateľstva a logistických služieb v SR, Česku a Poľsku. Slovenská spoločnosť NAD - RESS zas pôsobí v oblasti nákladnej cestnej dopravy na Slovensku a v rámci EÚ.

Z údajov spoločnosti FinStat vyplýva, že NAD - RESS vykázala vlani stratu vo výške 214.776 eur a dosiahla tržby 23,43 milióna eur. V spoločnosti pracuje podľa Štatistického úradu (ŠÚ) SR asi 250 až 499 zamestnancov.

"Vydaním súhlasného rozhodnutia o koncentrácii bez odôvodnenia PMÚ vyjadruje snahu o efektívnejšie a rýchlejšie posúdenie súťažne neproblémových transakcií a šetrenie zdrojov a kapacít na strane PMÚ, ako aj dotknutých podnikateľov," uzavrel úrad.