Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Ekonomika

PMÚ uložil podnikateľovi pokutu takmer 3 mil. eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Podnikateľ v dominantnom postavení v období rokov 2005 – 2010 podľa PMÚ odmietal predávať/prenajímať elektrické rušne, a tiež odmietal poskytnúť službu doplňovania paliva do motorových rušňov.

Bratislava 26. júla (TASR) – Protimonopolný úrad (PMÚ) SR rozhodol o zneužití dominantného postavenia v oblasti železničnej nákladnej dopravy. Podnikateľovi uložil pokutu vo výške 2.990.651 eur. Informovala o tom v piatok hovorkyňa PMÚ Adriana Oľšavská s tým, že rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné.

Rozhodnutie vydal 19. júla tohto roka odbor zneužívania dominantného postavenia a vertikálnych dohôd PMÚ. „Zo zistení úradu vyplynulo, že podnikateľ v dominantnom postavení v období rokov 2005 – 2010 odmietal predávať/prenajímať elektrické rušne, a tiež odmietal poskytnúť službu doplňovania paliva do motorových rušňov,“ priblížila hovorkyňa.

Rozhodnutie bolo vydané v konaní, v ktorom úrad už raz rozhodol, ale pôvodné rozhodnutie bolo zrušené Krajským súdom v Bratislave a Najvyšším súdom SR. V aktuálnom rozhodnutí úrad zohľadnil námietky súdo