Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Ekonomika

PMÚ uložil polmiliónovú pokutu za kartel pri dodaní gastrotechnológie

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Na základe výsledkov prešetrovania začal následne správne konanie vo veci možnej dohody obmedzujúcej súťaž.

Bratislava 12. decembra (TASR) - Protimonopolný úrad (PMÚ) SR uložil štyrom podnikateľom pokuty v celkovej výške 564.411 eur a zákaz účasti vo verejnom obstarávaní na tri roky za uzatvorenie kartelovej dohody, ktorá je podľa zákona o ochrane hospodárskej súťaže zakázaná. Rozhodnutie z novembra tohto roka zatiaľ nenadobudlo právoplatnosť, účastníci konania môžu voči nemu podať v zákonnej lehote opravný prostriedok.

"PMÚ v nadväznosti na podnet od Ministerstva hospodárstva SR začal prešetrovanie podozrenia z koordinácie podnikateľov pri predkladaní ponúk do súťaže na dodanie zariadenia z oblasti gastrotechnológie. Súťaž vyhlásil prijímateľ nenávratného finančného príspevku z prostriedkov štrukturálnych fondov EÚ v rámci operačného programu Výskum a inovácie," informovala v utorok hovorkyňa úradu Adriana Oľšavská.

Na základe výsledkov prešetrovania začal následne správne konanie vo veci možnej dohody obmedzujúcej súťaž. "Po preskúmaní informácií a podkladov získaných počas správneho konania dospel PMÚ k záveru, že účastníci správneho konania v procese prípravy a predkladania súťažných ponúk do verejnej súťaže nepostupovali samostatne, ale svoj postup koordinovali," doplnila hovorkyňa.