Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Ekonomika

Protimonopolný úrad začal konanie o akvizícii čerpacích staníc Lukoil

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Petrochemická skupina MOL oznámila akvizíciu spoločnosti Normbenz Slovakia od Normeston Group Cyprus Limited, ktorá zahŕňa 16 čerpacích staníc na Slovensku koncom marca.

Bratislava 24. júla (TASR) – Protimonopolný úrad (PMÚ) SR, odbor koncentrácií, začal správne konanie vo veci koncentrácie, ktorá spočíva v získaní nepriamej výlučnej kontroly nad prevádzkovateľom čerpacích staníc Lukoil na Slovensku, spoločnosťou Normbenz Slovakia, podnikateľom MOL Nyrt., Maďarsko, a to prostredníctvom firmy Slovnaft. PMÚ o tom informoval na svojej internetovej stránke.

Maďarská petrochemická skupina MOL oznámila akvizíciu 100 % spoločnosti Normbenz Slovakia od Normeston Group Cyprus Limited, ktorá zahŕňa 16 čerpacích staníc na Slovensku prevádzkovaných pod značkou Lukoil, ešte koncom marca. Nadobudnúť ich má spoločnosť Slovnaft, ktorá tak rozšíri svoju sieť 254 čerpacích staníc.

„Tretie strany, teda fyzické a právnické osoby, môžu predložiť úradu svoje pripomienky, námietky a informácie k oznámeným koncentráciám,“ uviedol PMÚ.